Acne / Reiniging

Wat is acne?
Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.

Wat is de oorzaak van acne?
Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

IPL en Acne:

Hoe werkt de MedCos IPL?
De MedCos IPL geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 590 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Hierdoor zal de P. Acnes bacterie worden vernietigd, omdat deze niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?
Alleen actieve acne kan worden behandeld met de MedCos IPL. Oude acne littekens zullen niet verdwijnen. Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden.

Is de behandeling pijnlijk?
De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor een acne behandeling zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.

Acne behandelingen worden persoonlijk aan uw huid aangepast.

Na een vrijblijvende intake bepalen we welke acne behandelingen we gaan doorlopen om tot een goed resultaat te komen.

Acne behandelingen zijn er al vanaf € 45,-.

Ook een reinigingsbehandeling kan al goede resultaten geven,vooral bij de jeugd.
Een reiniging omvat het schoonmaken van de huid, puistjes weghalen, meeëters verwijderen.
Een masker om de huid te desinfecteren en kalmeren.
Een reiniging inclusief masker duurt een half uurtje voor € 35,-
Sommige zorgverzekeraars vergoeden de acne behandeling.